Legal IQ

MCQs For Law Entrance – CLAT 2017

Directions (Qs. 1-10): Fill in the blanks by choosing the most appropriate option.

1. Kanak is endowed ……………. many great qualities.
(a) with
(b) in
(c) by
(d) of.

2. If they want to succeed, they …………. have to work very hard.
(a) ought
(b) should
(c) must
(d) will.

3. The minister flew………….the flooded areas in a helicopter
(a) in
(b) over
(c) about
(d) along.

4. She stood ………. Amit, but could not utter a single word for quite some time.
(a) about
(b) for
(c) to
(d) before.

5. Would anybody …………. a mother have risked her life for the baby?
(a) rather
(b) however
(c) but
(d) than.

6. The doctor advised him to go …………. several medical tests.
(a) about
(b) through
(c) under
(d) into.

7. The passengers were very happy …………. the friendly and warm treatment.
(a) by
(b) to
(c) from
(d) about.

8. Sunita decided to set …………. some time every day for prayers.
(a) on
(b) up
(c) aside
(d) in.

9. You have played a great role, for …………… your help I possibly would have landed myself into a problem.
(a) despite
(b) without
(c) although
(d) after.

10. We shall fail ………… we are industrious
(a) whether
(b) until
(c) though
(d) unless.


Answers: 1. (a), 2. (d), 3. (b), 4. (d), 5. (c), 6. (b), 7. (d), 8. (c), 9. (b), 10. (d)

Leave a Comment